Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Valtiovarainministeriö katkaisi yllättäen 78 000 työntekijänsä palkkaneuvottelut – palkansaajajärjestöt pakotettuja irtisanomaan keväällä solmitut sopimukset

Valtiovarainministeriön (VM) alainen Valtion työmarkkinalaitos on katkaissut yllättäen neuvottelut noin 78 000 valtion työntekijän tämän vuoden palkankororuksista.

12.1.2023

Neuvotteluosapuolten JUKOn, Ammattiliitto Pron, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Valtion työmarkkinalaitoksen oli määrä neuvotella huomenna torstaina.

– Ilmoitusta uudesta neuvotteluajankohdasta ei ole annettu. Tässä tilanteessa olemme pakotettuja irtisanomaan valtion viime keväänä solmitun kaksivuotisen sopimuksen päättymään helmikuun loppuun, painottaa JUKOn va. toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo.

Lisätiedot

JUKOn va. toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo | 0400 419 784

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis-luterialaisessa kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 11.1.2023 19.45

Lue lisää aiheesta