Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Eri palkansaajaryhmiä ei pidä asettaa koronan takia vastakkain

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren painottaa, että eri palkansaajaryhmiä ei pidä asettaa työmarkkinaneuvotteluissa koronan takia vastakkain.

13.3.2020

– Kunnissa työskentelee useita avainryhmiä ja siksi on tärkeää, ettei palkansaajia aseteta tässä tilanteessa vastakkain eikä koronaviruksella tehdä työmarkkinapolitiikkaa. Sen sijaan kannattaisi pyrkiä nopeaan neuvotteluratkaisuun.

Löfgren kommentoi STTK:laisten hoitajajärjestöjen julkisuudessa tänään tekemää ehdotusta asettaa sote-sektorin työehdoista sopiminen koronan takia etusijalle toteamalla, että ”koko sotesektori joutuu nyt koville, mutta niin joutuvat myös muut kuntapalvelujen työntekijät”.

Kunta-alan noin 421 000 palkansaajasta lähes joka kolmas on jonkin akavalaisen liiton jäsen. Kuntasektorilla JUKO neuvottelee neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja tekniikan sopimuksen.

Neuvottelujärjestöistä ainoastaan JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kaikilla julkisaloilla eli kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa sekä Avainta-aloilla. Sovimme myös Työterveyslaitoksen ja kansallisgallerian työehdoista. Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Lisää aiheesta Helsingin Sanomat 13.3.2020

Lue lisää aiheesta