Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kunta-alan kipupisteet kartoitettu – sovittelu jatkuu torstaina

JUKOn kunta-alan neuvottelujoukkue tapasi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan viikon tauon jälkeen keskiviikkona aamulla 6. huhtikuuta.

7.4.2022

Kipupisteiden läpikäymisen jälkeen on tarkoitus jatkaa sovittelua huomenna torstaina.

Tämän päivän tapaamisessa valtakunnansovittelija halusi selvittää, miksi sovintoesitys kaatui ja miten osapuolet jatkaisivat tästä eteenpäin.

JUKO teki selväksi, että sovintoesityksen kaatumisen keskeisin syy on palkkaohjelman puuttuminen kokonaan.

Myös esitys tulevaisuuden sopimusjärjestelmästä eli kahdesta erillisestä pöydästä kunta-alalle ja hyvinvointialueille on mahdoton. Lisäksi mukana oli JUKOlle kestämättömiä sopimusalakohtaisia esityksiä.

Lakot alkoivat neljässä kaupungissa

Tiistainen kunta-alan mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla osoitti jukolaisen kentän tunnot ja vahvisti henkeä entisestään. Tänään kunta-alan lakot ovat alkaneet Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa.

Kunta-alan työriitojen sovittelu oli tauolla maaliskuun lopulta lähtien. Valtakunnansovittelija Piekkala keskeytti sovittelun sen jälkeen, kun palkansaajajärjestöt olivat hylänneet hänen sovintoesityksensä.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Lähetämme sovittelusta mahdollisuuksien mukaan julkista tilannetietoa luottamusmiehille ja liitoille.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kerromme kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 6.4.2022.

Lue lisää aiheesta