Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kunta-alan työriitojen sovittelu jatkui maanantaina

Kunta-alan työriitojen sovittelu on jatkunut koko päivän valtakunnansovittelijan toimistossa tänään maanantaina 28. maaliskuuta.

30.3.2022

JUKOn hallinto on valmiudessa ja kokoontuu tarvittaessa käsittelemään valtakunnansovittelijan sovintoesitystä.

Tutkimus vahvistaa tavoitteiden tärkeyden

JUKO tavoittelee neuvotteluissa vähintään 2 prosentin yleiskorotusta vuodelle 2022 sekä monivuotista palkkaohjelmaa.

Näitä tavoitteita vahvistaa JUKOn ja tutkimuslaitos Kantar Publicin toteuttama kyselytutkimus julkisen sektorin palkansaajista.

Tutkimuksen mukaan julkisalan työntekijät ovat todella sitoutuneita ja ylpeitä omasta ja koko julkisen sektorin työstä. Samaan aikaan monella on työmäärä koronan takia kasvanut entisestään ja yli puolet kokee palkkansa liian pieneksi tehtävien vaativuuteen nähden.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Lähetämme sovittelusta mahdollisuuksien mukaan julkista tilannetietoa luottamusmiehille ja liitoille.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kerromme kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 28.3.2022.

Lue lisää aiheesta