Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Tavoitteena kaksivuotinen ratkaisu valtion sopimusneuvotteluissa

Valtion neuvotteluissa paneuduttiin palkansaajapuolen työaikatavoitteisiin 14. helmikuuta. Neuvottelussa ei tapahtunut etenemistä, vaan edelleen puitiin tekstitavoitteita.

15.2.2022

Lisäksi jatkui keskustelu sopimuskauden pituudesta ja palkkaratkaisun rakenteesta. Osapuolet pyrkivät edelleen kaksivuotiseen ratkaisuun, joka sisältäisi paikallisesti kohdennettavan erän eli niin sanotun virastoerän.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 16. helmikuuta. Silloin käsittelyssä ovat työnantajapuolen tavoitteet.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö on Instagramissa @juko_ry.

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus
Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)
Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Miksi virka- ja työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja Valtion työmarkkinalaitos neuvottelevat virka- ja työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.

Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.

Virka- ja työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.

Yhteystiedot
Markku Kojo, neuvottelupäällikkö,  valtiosektori

0400 419 784

markku.kojo(at)juko.fi

Lue lisää aiheesta