Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Työaikakeskustelu jatkui yliopistoneuvotteluissa torstaina

Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 10. maaliskuuta.

11.3.2022

– Jatkoimme keskustelua työehtosopimuksen työaikaluvusta, esillä oli myös sopimuksen sukupuolivaikutusten arviointi JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Muun asiantuntijahenkilöstön (muhe) osalta JUKOn tavoitteena on, että sopimuksen määräykset tunnustavat nykyistä paremmin etä- ja monipaikkatyön sekä matkustamisen aikana tehdyn työn.

JUKO painottaa, että etätyö on normaali tapa tehdä työtä ja korona-aika on osoittanut, että etätyö toimii myös yliopistoissa.

Opetus- ja tutkimushenkilöstön osalta tavoitteena on sopimus, joka tukisi paremmin monimuotoistunutta opetusta. Opetumäärän kasvu ja tosialliset edellytykset laadukkaaseen tutkimustyöhön on JUKOn mielestä huomioitava työehtosopimuksessa.

Neuvottelut jatkuvat 15. maaliskuuta.

Neuvottelut luupissa kaikilla kanavillamme

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön: www.tyoehtosoppa.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 10.3.2022.

Lue lisää aiheesta