Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Yli 70 000 valtion työntekijää sai uuden virka- ja työehtosopimuksen – kiky-tunnit poistuvat, palkankorotukset yleisen linjan mukaisia

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus on hyväksynyt valtion uuden virka- ja työehtosopimuksen ajalle 1.4.2020–28.2.2022.

2.4.2020

Vajaan kahden vuoden mittaisen sopimuksen palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaisia ja palkat nousevat sopimuskaudella 3,07 prosenttia.

Tänä vuonna palkat nousevat elokuussa 1,1 prosenttia. Ensi vuoden toukokuussa maksuun tulee prosentin järjestelyvaraerä ja kesäkuussa yleiskorotus nostaa palkkoja 0,97 prosenttia.

Kiky-tunnit poistuvat sopimuksesta.

JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne muistuttaa, että koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilassa henkilöstö valtion kaikilla toimialoilla turvaa työllään suomalaisen yhteiskunnan keskeisiä toimintoja.

– Henkilöstö on osoittanut kykynsä joustaa kovan paineen alla.

– Saimme poikkeusoloissa aikaan vastuullisen sopimuksen, johon voi olla hyvin tyytyväinen. Ilmaisen kiky-työajanpidennyksen aika on ohi. Jatkossa työnantaja maksaa palkkaa tehdyistä työtunneista, Rinne toteaa.

Valtion sopimuksen soveltamisalalla työskentelee noin 72 000 palkansaajaa.

Sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Pro, JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta akavalaista korkeakoulutettua valtiolla, kunnissa, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. JUKO sopii työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Seuraa www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätiedot
JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL), 050 399 8795
jonne.rinne@spjl.fi / Twitter @_Jonne_Rinne_

JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen, 0400 601 162
markku.nieminen@juko.fi / Twitter @markku_nieminen

Lue lisää aiheesta