Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Yliopistosektorin sopimusneuvottelut jatkuivat torstaina

Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 3. maaliskuuta.

4.3.2022

– Keskustelimme tänään sopimuksen työaikaluvuista muun henkilöstön ja opetus ja tutkimushenkilöstön osalta, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Muun asiantuntijahenkilöstön (muhe) osalta JUKOn tavoitteena on, että työehtosopimuksen määräykset tunnustavat nykyistä paremmin etä- ja monipaikkatyön sekä matkustamisen aikana tehdyn työn.

– Etätyö on normaali tapa tehdä työtä ja korona-aika on osoittanut, että etätyö toimii myös yliopistoissa. Meille on tärkeää, että työnantaja kohtelee samassa asemassa tai samoja tehtäviä tekeviä etätyön osalta tasapuolisesti, Aho korostaa.

Opetus- ja tutkimushenkilöstön osalta JUKO tavoittelee työehtosopimusmääräysten muuttamista niin, että ne tukisivat paremmin opetuksen monimuotuistumista, huomioisivat opetusmäärien kasvun ja mahdollistaisivat tutkimuksen tekemisen.

– Opetus- ja tutkimushenkilöstöllä tulee olla työskentelyolosuhteet, jotka mahdollistavat pitkäjänteisen tutkimuksen tekemisen. Perustutkimus vahvistaa yhteiskuntamme osaamispohjaa ja kriisinkestävyyttä, painottaa yliopistosektorin neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto).

Neuvottelut jatkuvat 10. maaliskuuta

Neuvottelut luupissa kaikilla kanavillamme

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön: www.tyoehtosoppa.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 3.3.2022.

Lue lisää aiheesta