Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.2.2024

Uusimmat tiedotteet

Akava: Korkeakoulutettujen työttömyys ylitti korona-ajan korkeimman tason, budjettiriihessä pitää tehdä päätöksiä kasvun tueksi

Tuoreen työttömyys- ja lomautuskatsauksen mukaan korkeakoulutettujen työttömyys ylitti heinäkuun 2024 lopussa korona-ajan korkeimman tason. Akava vaatii hallituksen budjettiriihestä päätöksiä, jotka tukevat kasvua ja työllistymistä. Erityisesti vihreä siirtymä on tärkeä mahdollisuus lisätä yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta sekä luoda talouskasvua. Osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia työttömänä pitää parantaa, painottaa Akava.
Lue lisää »

Akava ja Juristiliitto: Oikeusvaltiota pitää vahvistaa

Oikeusvaltioperiaatteen vahvistamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota sekä kotimaassa että eurooppalaisella tasolla, korostavat Akava ja Juristiliitto. Järjestöt korostavat myös oikeudenhoidon resursseja ja riippumatonta tuomioistuinlaitosta keskeisenä osana oikeusvaltion toteutumista. Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren ja Juristiliiton puheenjohtaja Tuula Linna nostivat teemat esille tavatessaan tänään pääministeri Petteri Orpon.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Uusimmat uutiset Akavan liitoista