Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava Works -selvitys: osaajapula korostaa palkan ja työolojen merkitystä

Tuore Akava Works -selvitys ”Osaajapula vai työvoimapula – Mistä avointen työpaikkojen määrän kasvu kertoo?” selvitti Suomea vaivaavan osaajapulan syitä ja ratkaisuja. Pellervon taloustutkimus teki selvityksen Akava Worksin toimeksiannosta. Avointen työpaikkojen määrä Suomessa on noussut voimakkaasti hyvän suhdannetilanteen ansiosta. Samaan aikaan työttömyys on laskusta huolimatta edelleen kohtuullisen korkea. Tämä kertoo rakenteellisista
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Työterveyshuolto on järkevä ja tehokas osa suomalaista terveydenhuoltoa

Terveydenhuoltomme on erittäin suurten haasteiden edessä, koska vanhusväestön määrä nousee ja työikäisen väestön määrä vähentyy. Koronakriisi lisäsi terveydenhuollon haasteita entisestään. THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen on perustellusti huolissaan maamme terveydenhuollosta (Ylen Korona-ajan tilinpäätös -dokumentti 18.4.2022). Niin olemme mekin.
Lue lisää »

Työmarkkinajärjestöt: Koronapandemia kuormittaa jatkossakin työpaikkoja

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt EK, KT ja KiT, SAK, Akava ja STTK ehdottavat, että hallitus antaa pikaisesti eduskunnalle lakiesityksen, jossa jatketaan koronapandemian perusteella säädetyn kolmen säädöksen voimassaoloa vuoden 2022 loppuun saakka. Nämä säädökset ovat koronatestauksen korvaustaksa, koronarokotuksen korvaustaksa ja tartuntatautipäivärahan saamisen helpottaminen.  
Lue lisää »

Kuvia Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hankkeen päätöstilaisuudesta

Järjestimme Talous, työllisyys ja hyvinvointi -keskustelun 31. maaliskuuta yhteistyössä THL:n ja Työterveyslaitoksen kanssa. Keskustelu oli Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hankkeen päätöstilaisuus. Paikalla Pikku-Finlandiassa oli noin kaksisataa kutsuvierasta ja keskustelu oli katsottavissa verkkolähetyksenä. Oheiset kuvat välittävät tilaisuuden tunnelmia. Kuvat Liisa Takala.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Onko kansainvälinen oikeus diktaattorien tykinruokaa? Lakimiesliitto mukana SuomiAreenalla

Raaka sota Euroopassa on pysäyttänyt meidät kaikki. Sodankäynnille on olemassa kansainväliset säännöt, joiden pitäisi suojata esimerkiksi siviilejä. Miksi tämä ei onnistu? Onko kansainvälinen oikeus voimaton tosipaikan tullen? Lakimiesliiton #LainRajat-teemainen SuomiAreena-keskustelu järjestetään Porissa Raatihuoneenpuiston lavalla maanantaina 11.7. klo 14–14.45.
Lue lisää »