Miten korona on vaikuttanut työelämään ja hyvinvointiin? Keskustelu Radio Helsingissä, vieraana työmarkkinajohtaja Katarina Murto

Henkinen kuormitus, työuupumus ja mielenterveysongelmat ovat huolestuttavalla tasolla työelämässä tällä hetkellä. Akavalle on tärkeää, että työhyvinvointia ja työkykyä edistetään niin kansallisella tasolla, työpaikoilla kuin lainsäädännössä.

27.5.2021
Työmarkkinajohtaja Katarina Murto vieraili 26.5.2021 Radio Helsingissä Anne ja Heikki Show’ssa puhumassa työelämästä ja hyvinvoinnista:
-Henkinen kuormitus, työuupumus ja mielenterveysongelmat ovat huolestuttavalla tasolla työelämässä tällä hetkellä. Niiden nousua on ollut nähtävissä ennen koronaa ja korona on lisännyt näitä haasteita.

-Näillä on vaikutusta työkyvyttömyyden kustannuksiin, työurien pituuteen, työllisyyteen, työn tuottavuuteen. Kyse on todella merkittävästä yhteiskunnallisesta asiasta. Meille on tärkeää, että työhyvinvointia ja työkykyä edistetään niin kansallisella tasolla, työpaikoilla kuin lainsäädännössä.

-Etätyö on toisaalta tuonut myönteisiäkin piirteitä. On säästetty työmatka-ajoissa ja pystytty itse säätelemään työtä. Nyt kun etätyössä on jatkettu pitkään, henkinen kuormitus ja työn yksitoikkoisuus sekä sosiaalisten verkostojen puute näkyvät siinä, että työuupumus on lisääntynyt. Myös työajan seuranta ja työergonomia ovat vaikuttaneet. Nämä asiat ovat lisänneet henkistä ja fyysistä kuormittumista.

 

Anne ja Heikki Show on Radio Helsingin uusi politiikan, yhteiskunnan ja talouden ajankohtaisohjelma, jota voi kuunnella keskiviikkoisin klo 11-12.
 
Kuuntele osuus tallenteesta: Miten korona on vaikuttanut työelämään ja hyvinvointiin?

Lue lisää aiheesta