Tervetuloa Akavaan, Emmi!

Emmi Venäläinen aloitti helmikuun alussa koulutuspolitiikan johtavana asiantuntijana. Emmi siirtyi Akavaan Aalto-yliopistosta ja hänen vastuualueinaan ovat tiede- ja yliopistopolitiikka.

18.2.2020

Tervetuloa Akavaan! Miltä ensimmäiset työviikkosi ovat tuntuneet?

Uuden työn aloittaminen on aina yhtä jännittävä kokemus. Ensimmäiset viikot ovat kuitenkin sujuneet vallan mallikkaasti. Innolla odotan sitä, että pääsen kunnolla töihin kiinni.

Miksi kiinnostuit juuri Akavasta?

Työ koulutuspolitiikan johtavana asiantuntijana juuri Akavassa tuntui heti todella omalta. Täällä pääsen katsomaan jo ennestään tuttua koulutuspolitiikan kenttää hieman eri näkökulmasta kuin aiemmin. Se on kiinnostavaa ja palkitsevaa. Tässä työssä yhdistyy sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa!

Miltä Akavan työyhteisö vaikuttaa?

Kerrassaan ihastuttavalta. Tähän yhteisöön on ollut helppoa tulla. Lämmin kiitos kaikille herttaisesta vastaanotosta ja perehdyttämisestä.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Vastaan koulutuspolitiikan osalta erityisesti yliopisto- ja tiedepolitiikkaan liittyvistä asioista ja vaikuttamisesta. Nämä kaksi aihealuetta ovat minulle tärkeitä ja läheisiä myös entisistä töistäni. Lisäksi kohdistan erityistä mielenkiintoa jo nyt käynnissä olevaan koulutuspoliittisen selonteon valmisteluun.

Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Työskentelin Aalto-yliopistossa Kemian tekniikan korkeakoulun viestintäpäällikkönä. Sitä ennen olen toiminut muun muassa opetusministerin erityisavustajana ja kokoomuksen eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä. Minulla on myös monipuolinen kokemus valtionhallinnosta ja toimittajan töistä. Monipuolisuus on varmasti suurin vahvuuteni. Sisältöosaamisen ja poliittisen kokemuksen lisäksi myös viestintä- ja mediataidoista on taatusti hyötyä tässä työssä.

Paljasta jokin erityistaitosi, kenties vähemmän tunnettu.

Olen etevä tunnistamaan eri kala-, kasvi- ja lintulajeja. Peruskoulun kuudennella luokalla sain lajitunnistuksesta stipendinkin. Tunnistin tuolloin 80 lintua ja 90 kasvia. Alle kouluikäisenä osasin Lauri Kolin Suomen kalat -kirjan kaikki kalat ulkoa. Sekä kielitaidosta että lajitunnistuksesta on ollut hätkähdyttävän paljon hyötyä elämässä, yllättävissäkin yhteyksissä.

Kuva: Liisa Takala

Lue lisää aiheesta