Tervetuloa Akavaan, Jussi!

Jussi Nousiainen aloitti lokakuussa tuottajana Akava Worksissa. Jussi toimii Vesa Saarisen perhevapaan sijaisena vuonna 2021 ja ottaa haltuunsa vetovastuun Akava Worksin tiedontuotannon ja tutkimuksen suunnittelusta.

30.10.2020

Tervetuloa Akavaan, Jussi! Miltä ensimmäiset työviikkosi ovat tuntuneet?

Kiitos kysymästä! Olen tuntenut itseni oikein tervetulleeksi ja varsinkin Saarisen Vesa on hyvin johdattanut minua uusiin hommiini. Aika nopeasti olen saanut päästä työn touhuun, koska loppuvuosi näyttää Akavassa aika hektiseltä. Varmaan johtuu siitä, että koronan vuoksi moni asia siirtyi keväältä tälle syksylle.

Miten olet viihtynyt Akavassa?

Oikein hyvin, Akava ja moni akavalainen on minulle entuudestaan tuttu. Meillä on töissä monta lahjakasta ihmistä, joista olen ajatellut, että tuon ja tuon kanssa olisi hienoa joskus tehdä töitä. Nyt sitten tilaisuus on käsillä.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Otan asteittain haltuun Vesan hommia hänen siirtyessään joulukuussa vanhempainvapaalle. Eli olen jatkossa Akava Worksin tutkimusten ja tiedontuotannon projektipäällikköroolissa. Siihen kuuluu ideointia Akava Works -tiimin ja asiantuntijoidemme kanssa, sopimusten, aikataulujen ja budjettien hallintaa. Sitten on tietysti viestinnällinen puoli. Mietimme yhdessä tiimin ja viestijöiden kanssa, mikä aihe tai tulokulma kiinnostaisi laajemmin.

Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Olin viimeksi Suomen Diabetesliiton viestintä- ja markkinointijohtajana. Sitä ennen olin pitkään Tekniikan akateemisissa, ensin asiantuntijana ja sitten viestintäjohtajana. Työhistoriaan kuuluu myös esimerkiksi kausi eduskunta-avustajana. Taustani vuoksi tunnen ennestään Akavaa, akavalaiset viestijät ja liittojen edunvalvontaihmisiä ja heidän työtään. Se auttaa, kun teemme Akava Worksia entistä tunnetummaksi Akava-yhteisössä.

Mitä olet opiskellut?

Opiskeluaikanani vietin varmaan enemmän aikaa ylioppilastalolla kuin yliopistolla. Opiskelin Tampereen yliopistossa historiaa, sosiologiaa ja jonkin verran kansantaloustiedettä. Historian koulutuksessa iskostetaan lähdekritiikkiä ja suurten linjojen hahmottamista. Niistä on ollut yllättävän paljon hyötyä työelämässä, vaikka en ole varsinaisesti koulutusta vastaavia töitä tehnytkään. Olen sittemmin kouluttautunut muun muassa informaatiosuunnitteluun, projektinhallintaan ja retoriikkaan. Viimeksi mainittu on minulle intohimo. Se, miten puheen tai viestinnän keinoin voi vaikuttaa mieliin, on loputtoman kiinnostavaa!

Miten palaudut töistä?

Se, että nukkuu hyvin ja tarpeeksi, on kaiken A ja O. Saan tosi paljon iloa liikunnasta ja teen kaikenlaista voimailusta pyöräilyyn. Nyt kun lapset ovat isompia ja kymmenen vuoden futisvalkkurupeama päättyi, ehdin itse harrastaa enemmän. Soittelen kitaraa ja aloitin improteatterikurssin. Olen pelannut samojen kavereiden kanssa fantasiaroolipelejä kerran viikossa viimeiset viisitoista vuotta. Kotikaupunkini Tampere on melkoinen saunapääkaupunki. Jos koskaan saavutan valaistumisen, se tapahtuu Kaupinojan saunalla Näsijärven rannalla.

Lue lisää aiheesta