Tervetuloa Akavan viestintään, Sanna!

Sanna Leporanta aloitti elokuussa viestinnän asiantuntijana Akavassa. Hän toimii Eeva Karhamon perhevapaan sijaisena vuoden 2020 loppupuolelle. Sanna vastaa muun muassa Akavan tapahtumien viestinnästä ja viestintäverkoston koordinoinnista.

26.9.2019

Tervetuloa Akavaan! Miltä ensimmäiset työviikot ovat tuntuneet?

Kiitos, nopeasti ovat ensimmäiset viikot menneet. Minulla oli hyvä perehdytys, ja pääsin oikeastaan melkein heti töihin kiinni. Ensimmäisenä aloitin oppimisen ja osaamisen tapahtumien Dare to Learn ja HEL we can! viestinnästä. Työtehtäväni ovat monipuolisia ja jokainen päivä on uuden oppimista. Myös kaikki työkaverit olen jo ehtinyt tavata.

Miltä Akavan työyhteisö vaikuttaa?

On kiinnostavaa olla näin monipuolisessa ja osaavassa työyhteisössä mukana. Henki on hyvä, ja apua saa aina, kun kysyy. Saa sitä toki kysymättäkin ja tietoa jaetaan hyvin, varsinkin uutena taloon tulleelle. Työyhteisö on noin 37 henkilöä, eli mukavan tiivis. Työyhteisön pienuus on kivaa vaihtelua aiempaan, kun edelliset vuodet menivät yli 600 hengen ja 11 000 opiskelijan organisaatiossa.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työni voisi tiivistää ulkoiseen viestintään, tapahtumiin, sosiaaliseen mediaan ja verkostojen ylläpitämiseen. Järjestän jatkossa Akavan viestintäverkoston tapaamiset, joita on noin joka toinen kuukausi. Pyrin myös tapaamaan mahdollisimman monia järjestöjen viestijöitä ja tulemaan mukaan järjestöjen tapahtumiin. Otan ja jaan kuvia ja nostoja Akavan tapahtumista ja messuilta, joihin osallistumme. Olen mukana myös Akavan erilaisten kampanjoiden tekemisessä. Nyt aikaa menee tietysti myös järjestömaailmaan tutustumiseen ja tämän toimintakentän asioiden omaksumiseen.

Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Työskentelin tätä ennen 13 vuotta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa viestintä- ja markkinointitiimissä, viestinnän asiantuntijana sielläkin. Vastasin muun muassa muutos- ja strategiaviestinnästä ja tietyistä sosiaalisen median kanavista. Suunnittelin ja tein lisäksi erilaisten monivuotisten tutkimushankkeiden viestintää. Tein myös paljon yhteistyötä markkinoinnin ja verkkoviestinnän osaajien kanssa. Taustani korkeakoulumaailmassa ja osaamiseni koulutuskentältä tukee paljon nykyistä työtäni. Yhteisiä teemoja on löytynyt heti, esimerkiksi jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen.

Mitä olet opiskellut?

Opiskelin aikanaan Oulun yliopistossa, pääaineenani pohjoismaista filologiaa ja sivuaineina suomen kieltä, kirjallisuutta ja taloustieteitä. Sen jälkeen olen tehnyt tiedottajan tutkinnon, opiskellut viestinnän suunnittelua ja johtamista sekä myyntiä ja markkinointia sosiaalisessa mediassa. Uuden oppiminen ja uteliaisuus eri asioita kohtaan ovat osa minua. Viime vuonna tein työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot ja olen ilmoittautunut jatkamaan aineopinnoilla. Työelämäteemat, hyvinvointi ja organisaatioiden kehittäminen kiinnostavat erityisesti.

Miten palaudut töistä?

Vapaa-aika menee pääasiassa perheen parissa ja lasten harrastuksissa. Jos haluan kunnolla rentoutua, hyppään pyörän selkään ja ajan metsään tai meren äärelle, tartun kirjaan tai akryyliväreihin. Aiemmin olin myös ahkera zumbaaja ja joogaaja. Tanssi, latinorytmit tai rauhoittuminen palauttavat tehokkaasti. Näitä taitaa myös aivotutkija Minna Huotilainen suositella Aivot työssä -kirjassaan.

Kuva: Liisa Takala

Lue lisää aiheesta