Olemme mukana Osaaminen näkyviin -viikolla

Osallistumme Osaaminen näkyviin -viikon viettoon 2.–8. lokakuuta. Teemaviikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi sekä nostaa osaamista ja sen kehittämistä julkiseen keskusteluun.

2.10.2023

Tunnista osaaminen ja oppiminen

Kaikki ihmiset oppivat uutta läpi elämän. Valtaosa aikuisten oppimisesta tapahtuu työssä työtä tekemällä. Ihmiset oppivat uusia asioita myös koulutuksissa, kursseilla, harrastuksissa, ihmissuhteissa ja arjen askaressa. Aina omaa osaamista ei edes huomaa.

Oman osaamisen huomaaminen vahvistaa käsitystä itsestä osaajana ja oppijana, auttaa soveltaman osaamista ja kannustaa myös uuden oppimiseen. Osaaminen näkyviin viikon pääviestit ovat:

  • Osaamista kertyy monissa ympäristöissä: työelämä, arki, harrastus, vapaa-aika, perhe-elämä, koulutus, kurssit jne. Kaikkialla syntyvä osaaminen on arvokasta.
  • Jokaisella on monenlaista ja moninaista osaamista, ja kun sen huomaa, löytää osaamiselleen käyttöä.
  • Osaaminen on itsessään arvokasta, ja sen huomaaminen ja näkyväksi tekeminen on merkityksellistä osallisuuden, toimijuuden, sivistyksen, hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmista.

Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies on mukana perjantaina 6. lokakuuta kello 10–12 järjestettävässä työ- ja elinkeinoministeriön verkkotilaisuudessa. Sen teemana on työikäisten osaamisen tunnistaminen.  Tästä linkistä lisätietoja https://tem.fi/tapahtumat/2023-10-06/sidosryhmatilaisuus-tyoikaisten-osaamisen-tunnistamisesta

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuksiin ja ota seurantaan #OsaaminenNäkyviin.

Viikon koollekutsujana ja koordinoijana on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpa.

Tänä vuonna vietetään Euroopan osaamisen teemavuotta: https://tem.fi/osaamisen-vuosi

#OsaamisenVuosi

Lisätietoja:

Miika Sahamies

johtava asiantuntija

+358 50 530 5366

Lue lisää aiheesta