Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava: Muutoksia Akavan johtamisessa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on tänään 22. elokuuta ilmoittanut olevansa käytettävissä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Hän on aiemmin kertonut jättävänsä Akavan puheenjohtajan tehtävän kesken toimikautensa. Fjäderin päätös ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi aiheuttaa muutoksia Akavan johtamisessa syksyn aikana.
Lue lisää »

Hannele Fremer Akavaan johtavaksi asiantuntijaksi

Oikeustieteen maisteri Hannele Fremer on valittu johtavaksi asiantuntijaksi Akavaan. Hän aloittaa Akavassa marraskuun alussa. Fremer osallistuu työelämää koskevan lainsäädännön kehittämiseen ja valmisteluun. Hän toimii Akavan edustajana työryhmissä yhdessä Akavan muiden asiantuntijoiden kanssa.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Martti Hellströmistä Vuoden 2022 koulutusvaikuttaja

Espoolainen kasvatustieteen tohtori ja opetusneuvos Martti Hellström on saanut Vuoden koulutusvaikuttaja 2022 -tunnustuksen. Tunnustuksen myönsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n hallitus. Hellströmiä kuvataan koulutuksen ja kasvatuksen moniottelijaksi, jonka sydän sykkii koulumaailmalle. Palkinto luovutettiin 27.1. opetusalan Educa-tapahtumassa Messukeskuksessa.
Lue lisää »

Suomen Hammaslääkäriliitto: Suun terveydenhuollon resurssipula näkyy monella hyvinvointialueella

Suun terveydenhuollon palvelujen resurssipula näkyy useilla hyvinvointialueilla. Terveyskeskusten työvoimatilanne on suun terveydenhuollossa monin paikoin vaikeutunut. Osalla alueista on pulaa sekä hammaslääkärivakansseista ja hakijoista että hammashoitajista ja suuhygienisteistä. Toisaalta alueiden välillä on isoja eroja. Samaan aikaan yksityishammaslääkärit voisivat monin paikoin hoitaa nykyistä enemmän potilaita. Tiedot selviävät juuri valmistuneesta hammaslääkärien työvoimaselvityksestä.
Lue lisää »