Akava keskittää ja vahvistaa tiedontuotantoaan

Akavan tiedontuotannon Akava Worksin resursseja vahvistetaan. Akava Works tekee jatkossa laajemmin selvityksiä sekä omana tuotantona että toimeksiantoina ulkopuolisille kumppaneille ja osallistuu myös yhteistyöhankkeisiin. Akava eroaa Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) kannatusyhdistyksen jäsenyydestä siirtääkseen resursseja omaan tiedontuotantoonsa, päätti Akavan hallitus kokouksessaan 8. kesäkuuta 2021.

9.6.2021

Ero tulee voimaan vuoden 2022 alussa. Jatkossa Akava tekee Palkansaajien tutkimuslaitoksen kanssa kuitenkin yhteistyötä joko toimeksiantoina tai yhteistyöhankkeina.

– Edunvalvontamme perustuu tutkittuun tietoon ja Akava Works on varsin lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa Akava-yhteisössä. Olemme tuottaneet säännöllisiä julkaisuja, kuten kuukausittaisia lomautus- ja työttömyyskatsauksia ja talousennusteita sekä selvityksiä monista ajankohtaisista aiheista, viimeisimpänä esimerkkinä maalittamisen kriminalisointiin liittynyt hanke sekä TKI-toimintaa koskeva artikkelisarja. Jatkamme yhteistyötä Palkansaajien tutkimuslaitoksen kanssa, mutta eri tavalla, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

– Akava Works käsittelee erityisesti korkeakoulutettujen ja akavalaisten kannalta tärkeitä työelämäaiheita ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Teemme jatkossa enemmän sisältöjä toimeksiantoina, joissa ulkopuoliset asiantuntijat laativat tutkimuksia ja selvityksiä. Olemme aloittaneet yhteistyön useiden kumppanien kanssa työhyvinvoinnin teemasta. Tämä on iso yhteinen hanke, joka näkyy laajasti syksyn ajan, sanoo Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen.

Akavan tiedontuotannon resursseja vahvistettiin vastikään perustamalla työmarkkinaekonomistin tehtävä, jossa toimii Eugen Koev. Hän tuottaa palkanmuodostus-, ansiokehitys- ja ostovoimatietoa Akavan neuvottelujärjestöille Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n käyttöön sekä tekee laskelmia myös Akavan toimiston edunvalvonnan tarpeisiin.

Tutustu Akava Works -aineistoihin osoitteessa www.akavaworks.fi.

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Sture Fjäder
Puh. +358400609717

viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen
Puh. +358405597196