Työmarkkinakeskusjärjestöt: Yritykset ja työpaikat mukaan energiansäästökampanjaan

Yritysten ja muiden organisaatioiden on tärkeää tarttua henkilöstönsä kanssa kaikkiin keinoihin, joilla pystymme itse helpottamaan akuuttia energia-ahdinkoa. Työnantajat ja ammattijärjestöt kehottavat jäseniään liittymään 10.10. alkavaan kansalliseen Astetta alemmas -kampanjaan.

15.9.2022

Edessä on ennennäkemättömän vaikea energiatalvi. Siksi järjestöjohtajat Jyri Häkämies, Jarkko Eloranta, Pekka Piispanen, Antti Palola ja Markku Jalonen vetoavat jäsenistöönsä:  

”Tämän syksyn aikana on käännettävä kaikki kivet, joilla tulevan lämmityskauden energiakustannuksia ja sähkölaskuja pystytään kohtuullistamaan. Systemaattinen ja laaja-alainen energian säästäminen on omissa käsissä oleva toimi, joka vaikuttaa konkreettisesti ja nopeasti. Erityisesti huippukulutuksen aikaan saadut säästöt paitsi pienentävät omaa sähkölaskua, myös alentavat sähkön hintaa kaikille käyttäjille. Näin kollektiivinen hyöty kasvaa entisestään”.

Siksi EK, SAK, Akava, STTK ja Kuntatyönantajat kehottavat yrityksiä, järjestöjä ja työpaikkoja liittymään työ- ja elinkeinoministeriön Astetta alemmas -energiansäästöohjelmaan, jonka Motiva toteuttaa.

Astetta alemmas -kampanjaan ovat tervetulleita kaikki suomalaiset yritykset, yhteisöt, kunnat, järjestöt ja myös kotitaloudet. Osallistuminen on mahdollista, kun:

  1. sitoutuu tekemään aidon, konkreettisen ja näkyvän energiansäästöteon lämmityskaudella
  2. kertoo eteenpäin omalle henkilökunnalle ja sidosryhmille energiansäästöstä ja sen keinoista.

Energiateko voi olla mikä tahansa omassa organisaatiossa toteutettava konkreettinen toimenpide, jolla säästetään energiaa tai osallistutaan kysyntäjoustoon. Kampanjaan pääsee mukaan Motivan verkkosivuston kautta.

Vaikka yritykset ovat yhdessä henkilöstönsä kanssa jo laajalti sitoutuneet energiatehokkuussopimustoimintaan, kannattaa olla mukana myös tässä kampanjassa ja tehdä löydetyt energiansäästökeinot näkyviksi.

Toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK

Johtaja Pekka Piispanen, Akava

Puheenjohtaja Antti Palola, STTK

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

 

Lisätiedot

EK: johtava asiantuntija Janne Peljo, puh. 040 528 5754

SAK: elinkeinoasioiden päällikkö Lauri Muranen, puh. 040 707 6637

Akava: yhteiskunta-asioiden päällikkö Piia Rekilä, puh. 044 300 9484

STTK: strategia- ja kehittämisjohtaja Taina Vallander, puh. 040 1841 464

Kuntatyönantajat: pääekonomisti Juho Ruskoaho, puh. 044 532 8467