AKI-liitot: Jaa työnhakukokemuksesi – rekrypalaute.fi avaa uuden ikkunan kirkon rekrytointeihin

Kokemuksia sopimattomista haastattelukysymyksistä, viivästyneestä viestinnästä, tiskin alta täytetyistä tehtävistä, syrjinnästä sekä hatarista ansiovertailuista. Rekrypalaute.fi -palvelu tuo kirkon työnhakijoiden kokemukset päivänvaloon.

17.1.2022

Kirjavat rekrytointikokemukset ovat herättäneet laajaa keskustelua kirkon palveluksessa työskentelevien keskuudessa. Lopen seurakunnan kirkkoherran Tuomas Hynysen 17.11.2021 Kotimaa.fi -verkkosivulla julkaisema blogikirjoitus nosti esiin epäkohtia kirkollisissa rekrytoinneissa. Kokemuksista on keskusteltu talven mittaan myös AKIn jäsenliittojen hallinnossa.

Työnhakuun liittyviä kokemuksia ja palautteita jaetaan verkon keskustelualustoilla, jolloin keskustelut sirpaloituvat ja jäävät hajalleen. Työnantajilta pimentoon jäävät palautteet eivät auta rekrytointiprosessien kehittämisessä ja tekevät työnantajamielikuvasta huolehtimisen haastavaksi.

Rekrypalaute.fi -palvelu tarjoaa kaikille kirkon työnhakijoille mahdollisuuden antaa palautetta kokemuksistaan rekrytoinneissa. Palautelomakkeella käydään läpi rekrytoinnin eri vaiheet työpaikkailmoituksesta valinnan oikeudenmukaisuuteen. Palvelussa on myös erillinen palautelomake heille, jotka eivät työnantajasta johtuvista syistä halunneet tai voineet hakea työpaikkaa. Näin palvelu pyrkii tekemään näkyväksi myös piilotettua syrjintää, jossa kaikkien potentiaalisten hakijoiden ei edes toivota hakevan paikkaa.

Työnantajille palvelu tarjoaa helpon, toimivan ja ilmaisen tavan kerätä palautetta. Työnantajille tarjotaan lisäksi pientä maksua vastaan mahdollisuus saada omia rekrytointejaan koskeva palaute helposti ladattavassa muodossa, sekä saada sähköposti-ilmoituksia omia rekrytointeja koskevasta uudesta palautteesta.

AKI-liitot tahtoo edistää hyviä ja lainmukaisia rekrytointikäytäntöjä kirkossa. AKI tukee rekrypalaute.fi -palvelua ja on osallistunut sivustolle koottujen rekrytointiohjeiden laatimiseen. Palvelun ovat toteuttaneet Tuomas Hynynen ja Juha Itäleino.

Lisätiedot:
Tuomas Hynynen
p. 040 141 1001
tuomas@rekrypalaute.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 10.01.2022.