Opetusalan Ammattijärjestö OAJ: Katarina Murto on OAJ:n uusi puheenjohtaja

Varatuomari ja tanssinopettaja Katarina Murto on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n seuraava puheenjohtaja. Murron valinta selvisi ensimmäisellä äänestyskierroksella OAJ:n valtuuston kokouksessa Helsingissä 10.5.

13.5.2022

Akavan työmarkkinajohtajana toiminut Murto, 50, aloittaa nelivuotisen puheenjohtajakautensa välittömästi. Hän seuraa tehtävässä OAJ:n väistyvää puheenjohtajaa, kasvatustieteen tohtori Olli Luukkaista.

Murto on toiminut opetustehtävissä vuosituhannen vaihteessa, viimeksi Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen lehtorina 2001–2004. Opetusuransa jälkeen hän on työskennellyt muun muassa lakimiehenä ja notaarina. Vuodesta 2011 hän on luonut uraa työmarkkina-alalla esimerkiksi Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n työehtoasioiden päällikkönä ja STTK:n johtajana.

Murron valtteja vaativassa puheenjohtajan tehtävässä ovat vahva työmarkkinapolitiikan ja neuvottelutoiminnan osaaminen, kokemus johtamisesta ja esihenkilötehtävistä sekä laajat yhteiskunnallisen vaikuttamisen verkostot.

Murto sanoo olevansa erittäin iloinen saamastaan luottamuksesta.

– Haluan vahvistaa OAJ:n jäsenten työmarkkina- ja edunvalvonta-asemaa, toimia tehtävässä OAJ:n arvojen mukaisesti sekä kehittää järjestöä hyvässä ja avoimessa yhteistyössä OAJ:n päättäjien ja jäsenten kanssa. Työni lähtökohtana on koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan sekä kaikkien opetusalalla toimivien työn arvostuksen ja merkityksellisyyden korostaminen.

Yhteyshenkilö
Pasi Pesonen
Järjestöjohtaja
OAJ
Puh: +358 40 593 4378
pasi.pesonen@oaj.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 10.5.2022.