Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY tukee Sture Fjäderin jatkokautta Akavan puheenjohtajana

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY aikoo äänestää Sture Fjäderiä Akavan puheenjohtajavaalissa.

19.5.2020

YTY tuki Fjäderiä myös vuosien 2011, 2015 ja 2016 vaaleissa.

– Fjäder on tehnyt sen, minkä lupasi kautensa alussa eli nostanut Akavan profiilia sekä terävöittänyt ylempien toimihenkilöiden ja esimiesten edunvalvontaa. Samalla hän on pitänyt esillä yksityisen ja vientisektorin toimintaedellytyksiä. Näistä syistä Fjäder on luontevin valinta YTYn jäsenistön kannalta, YTYn hallituksen puheenjohtaja Ralf Holmlund sanoo.

– Kevään pandemian aikana Fjäderin kokemus on ollut arvossaan, kun palkansaajajärjestöt ovat olleet aloitteellisia ja tehneet useita vaikeita kompromisseja. Juuri kriisiaikoina Akava tarvitsee puheenjohtajan, jolla on kokemusta myös neuvottelujärjestön johtamisesta. Fjäder tietää, mitä keskusjärjestöpöydissä tehdyt päätökset tarkoittavat yksittäiselle palkansaajalle, muistuttaa toiminnanjohtaja Mats Nyman.

Akavan puheenjohtajasta äänestetään liittokokouksessa elokuussa 2020.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Mats Nyman puh. 050 3281236

puheenjohtaja Ralf Holmlund puh. 040 5745832

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry on akavalainen liitto, jolla on reilut 11 000 jäsentä. Jäsenet toimivat esimiehinä ja asiantuntijoina muun muassa teknologiateollisuudessa, kaupan alalla, tietotekniikan palvelualalla, finanssi-, urheilu- ja ilmailualalla.