Isot yhteiskunnalliset toimijat vastaavat presidentin liikkumishaasteeseen: nyt nostetaan toimintakyky Suomen vahvuudeksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastoi syntymäpäiväviikollaan suomalaiset liikkumaan. Akava on kumppaneidensa kanssa sitoutunut vastaamaan presidentin kutsuun ja ryhtyy toimiin liikkeen lisäämiseksi.

13.9.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastoi syntymäpäiväviikollaan suomalaiset liikkumaan. Haaste on Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Olympiakomitea, Yleisradio, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt EK, KT, Akava, SAK ja STTK sekä Deloitte ovat sitoutuneet vastaamaan presidentin kutsuun ja ryhtyvät toimiin liikkeen lisäämiseksi.

– Heikkenevä toimintakyky uhkaa romuttaa hyvinvointiyhteiskuntamme, ellemme saa ihmisiä liikkeelle. Muutokseen tarvitaan kaikkien Suomessa toimivien panos, muistuttavat kannanoton allekirjoittajat.

Presidentin haasteeseen vastataan kokonaisuudella, joka julkistetaan myöhemmin syksyllä. Mukaan kutsutaan kaikki yhteiskunnan toimijat.

– Toimintakyky on nostettava Suomen vahvuudeksi. Tavoitteena on muutos, jonka tuloksena on liikkuvampi arki kaikille. Laitamme yhdessä pyörimään lumipallon, jonka liike ei pysähdy ja joka kasvaessaan innostaa kaikki mukaan tekemään tekoja ja viestintää liikkumisen lisäämiseksi, allekirjoittajat innostavat.

 

Jan Vapaavuori, puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitea

Maria Löfgren, puheenjohtaja, Akava

Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK

Antti Palola, puheenjohtaja, STTK

Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja, Yleisradio

Minna Karhunen, toimitusjohtaja, Kuntaliitto

Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Markku Jalonen, toimitusjohtaja, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Lari Hintsanen, CEO, Country Managing Partner, Deloitte Finland