Akavan liittojen jäsenille merkittävä uusi jäsenetu – Danske Bank avasi akavalaisille oman palvelulinjan

Akavan liittojen jäsenet saavat nyt Danske Bankista edullisen asuntolainan ja keskeiset pankkipalvelut reilusti alennettuun hintaan. Danske Bankin Akava-tiimi antaa jäsenille henkilökohtaista neuvontaa sekä verkossa että puhelimitse.

19.1.2018

Danske Bank otti selvää suomalaisten korkeakoulutettujen pankkipalveluodotuksista ja toteutti selvityksen pohjalta Akavan liittojen jäsenille palvelukokonaisuuden, joka tuntuu myönteisesti sekä kukkarossa että palvelukokemuksena.

– Kyselytutkimuksemme mukaan korkeakoulutetut haluavat ennen kaikkea asiantuntevaa ja tehokasta palvelua. Korkeakoulutetut hyödyntävät mielellään verkkoa ja ovat sitä tyytyväisempiä, mitä vähemmän aikaa kuluu pakollisiin pankkirutiineihin, kertoo Danske Bankin markkinointijohtaja Ulla Koret.

Koska suurin osa korkeakoulutetuista haluaa omistaa oman kotinsa, kyselytutkimuksen vastauksissa painotettiin myös asuntolainan saamisen helppoutta sekä velkarahan hintaa.

Kertasäästö tuhat euroa

Palvelukokonaisuutta muotoiltiin ohjausryhmässä, jossa akavalaisia liittoja edusti muun muassa yksikönjohtaja Joel Salminen Tekniikan akateemiset TEKistä. Hänen laskelmiensa mukaan akavalainen saa vähintään satojen eurojen vuosittaiset hyödyt Danske Bankin jäsenetupaketista.

– Vuoden mittaan kertyy iso säästö pelkästään päivittäis- ja tilipalveluista sekä Mastercardista, jolla maksat kaikenkokoiset ostot eri puolilla maailmaa, Salminen luettelee.

TEKin Joel Salmisen mukaan Danske Bankin jäsenetuja hyödyntämälle jäsenille kertyy vuosittain isot säästöt.

Samalla hän toteaa, että järeimmän hyödyn jäsenpaketista saavat tietysti asuntolainan tarvitsijat.

– Akavan liittojen jäsenille Danske Bank tarjoaa huomattavan edullisen marginaaliprosentin, ja kun järjestely- tai toimituspalkkioita ei tarvitse maksaa, on säästö esimerkiksi 200 000 euron asuntolainaa otettaessa noin 1 000 euroa, Salminen havainnollistaa.

Asiakas määrää tahdin

Danske Bankin selvityksestä kävi selkeästi ilmi sekin, ettei asuntolainan hoitaminen saa olla tulppa muiden tavoitteiden toteuttamiselle.

– Vastauksissaan korkeakoulutetut korostivat, että lainan tulee joustaa sekä uran että yksityiselämän tahdissa, toteaa Danske Bankin kumppanuusvastaava Jacob Segercrantz.

– Niinpä Akavan liittojen jäsenet voivat sopia 4–12 kuukauden lyhennysvapaista aina tarpeen vaatiessa, vaikkapa opintovapaan tai sapattivuoden ajaksi, eikä muutoksista peritä maksua, kertoo Danske Bankin Akava-tiimin vetäjä Johanna Kronholm.

Kolmas akavalaisille räätälöity erityisetu on mahdollisuus asuntolainen lyhennysten porrastukseen viiden ensimmäisen vuoden aikana.

– Aluksi voi lyhentää vähemmän ja muutaman vuoden kuluttua enemmän. Tähän mahdollisuuteen tarttuvat todennäköisesti monet uransa alussa olevat ensiasunnon ostajat, Kronholm arvioi.

Jäseniä palvelee Dansken oma Akava-tiimi

Tammikuussa 2018 kaikille akavalaisille avautuva palvelukokonaisuus on luonteva jatko Danske Bankin vuosi sitten lanseeraamalle, vastavalmistuneiden akavalaisten Arvoa saavutuksillesi -paketille, joka sisältää maksuttomien päivittäis- ja sijoituspalvelujen lisäksi Mastercard-kortin sekä sisäänpääsyn loungeen yli 900 lentokentällä.

Kronholmin mukaan vastavalmistuneiden akavalaisten palveleminen on antanut vahvan pohjan Danske Bankin Akava-tiimille ryhtyä palvelemaan kaikkia akavalaisia.

– Akava-tiimi neuvoo ja löytää kullekin sopivimman ratkaisun. Akavalaisten omiin asiakaspalvelijoihin saa yhteyden nopeasti joko oman jäsenliiton sivuilta suoraan chatin kautta tai puhelimitse.

– Akavalaiset voivat siis hoitaa asioitaan etänä itselleen parhaiten sopivana aikana,  ja totta kai myös kasvokkain tapaamiset onnistuvat lähimmässä konttorissa, Kronholm lisää.

Palvelumuotoilua akavalaisen tarpeisiin

Myös Danske Bankin tuotepäällikkö Oskari Rekola toivottaa akavalaiset tervetulleiksi hyödyntämään uusia jäsenetujaan. Hän vastaa järjestelmiin tehdyistä muutoksista ja korostaa, ettei innovatiivinen palvelumuotoilu olisi onnistunut ilman mittavia satsauksia sekä teknologiaan että valmennukseen.

Erityisen tyytyväisenä Rekola puhuu digitaalisesta asiakkaaksituloprosessista.

– Kun akavalainen tulee Danske Bankin asiakkaaksi vaikkapa kotisohvaltaan, asia hoituu alle vartissa. Mikään muu pankki Suomessa ei tarjoa näin mutkatonta tapaa ryhtyä pankin asiakkaaksi.

Rekolan mukaan Akavan liittojen kanssa yhdessä kehitetyn kokonaisuuden kantava ajatus onkin se, että pankki palvelee kaikkialla, missä korkeakoulutettu liikkuu ja juuri silloin, kun hän palvelua tarvitsee.

Akavan liiton jäsen voi löytää linkin etuihinsa oman liittonsa kanavista, sosiaalisesta mediasta, asuntokaupan portaaleista ja Danske Bankin verkkosivuilta.

Rekola painottaa, että palvelukokonaisuuden kehittäminen jatkuu systemaattisesti akavalaisilta saatavan palautteen mukaan.

– Jäsenistöä kuunnellaan, ja ohjausryhmä kokoontuu myös tästä eteenpäin. Koska Danske Bank haluaa kulkea akavalaisten rinnalla kaikissa elämänvaiheissa, haluamme tietää, minkälaisia tarpeita on vaikkapa yrittäjiksi ryhtyvillä, alaa vaihtavilla tai eläköitymistä suunnittelevilla korkeakoulutetuilla.

Uniikki jäsenetukokonaisuus

Akavan järjestöjohtaja Risto Kauppisen mukaan Danske Bankin kanssa tehty sopimus on korkeakoulutettujen ammattijärjestön historian suurin välitöntä taloudellista hyötyä tarjoava jäsenetu.

Hän kiittää Danske Bankin kokonaisvaltaista toimintatapaa, joka lähtee asiakastarpeen kartoittamisesta ja tutkimustulosten analysoinnista ja jatkuu pitkäjänteisenä, konkreettisia etuja tarjoavan konseptin kehittämisenä.

– Danske Bank on perustanut akavalaisia varten oman palvelutiimin, avannut akavalaisia palvelevat reaaliaikaiset kanavat verkkoon ja linkittänyt Akava-yhteyden myös asuntokaupan portaaleihin. On ollut ilo seurata sitä perehtymistä, syventymistä ja sitoutumista, jolla yhteistyökumppanimme on tuottanut ainutlaatuisen kokonaisuuden liittojemme jäsenille.

 • Teksti: Paula Launonen
 • Kuva: Paula Launonen ja Helena Hagberg, TEK

Lue tiedote

Akava ja Danske Bank syventävät yhteistyötään: Lähes miljoona suomalaista voi alentaa asuntolainamarginaaliaan

Tutustu Danske Bankin Akava-tiimiin

Danske Bankin Akava-tiimi neuvoo, miten jäseneduista saa kaiken irti

 

Asuntolainatarjous nopealle päättäjälle

Kun kilpailutat nykyisen asuntolainasi tammi- ja helmikuun aikana, saat erityistarjouksen, joka koskee Danske Bankiin siirrettäviä asuntolainoja.

Lisätietoa: www.danskebank.fi/akava

Akavalaisen asuntolainaedut pähkinänkuoressa

 • Asuntolaina aina parempaan hintaan – alennus asuntolainamarginaalista*
 • Toimitusmaksu ja järjestelypalkkio veloituksetta
 • Porrastettu maksuohjelma
 • Lyhennysvapaat** ilman kuluja (säästä 180 € joka kerta)
 • Päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta 25 %–50 % alennus

* Asuntolainan saanti edellyttää myönteistä luottopäätöstä.
** Lyhennysvapaan saaminen vaatii erillisen päätöksen.

Danske Bank palvelee akavalaisia

 • Akava-tiimi neuvoo akavalaisia chatissa mukana olevien Akavan liittojen verkkosivuilla maanantaista perjantaihin kello 9–17.
 • Akava-tiimi vastaa puhelintiedusteluihin maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 0200 25880.
 • Asiakkaaksi voi kirjautua verkossa nopeasti ja vaivattomasti.
 • Danske Bank hoitaa pankinvaihdon asiakkaan puolesta.

Ketä etu koskee?

Danske Bankin kanssa yhteistyösopimuksen tehneet Akavan liitot löytyvät täältä. Lisätietoa voi kysyä omasta liitosta.

Lisätietoja:

Lue lisää aiheesta