Elina Sojonen aloitti Akavassa

Elina aloitti tammikuussa Akavan koulutuspolitiikan johtavana asiantuntijana vastuualueinaan jatkuva oppiminen ja ammattikorkeakoulupolitiikka. Vapaa-ajalla historiaharrastus vie Elinan esimerkiksi museoiden arkistoihin, linnoihin ja museoalan seminaareihin.

25.1.2019

1. Tervetuloa Akavaan, Elina! Miten ensimmäinen työviikko on mennyt?

Ensimmäinen työviikko sujui mukavan vauhdikkaasti uutta opetellessa ja työyhteisöön tutustuessa. Osaan nyt ainakin tärkeät perusasiat: tiedän, miten kirjautua järjestelmiin ja mistä saan kahvia. Onneksi työn sisällöissä on paljon tuttua. Mainiota päästä mukaan tekemään akavalaista vaikuttamistyötä supervaalikeväänä.

2. Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Pääsen mukaan Akavan osaavaan koulutuspolitiikan tiimiin, jossa vastuualueelleni kuuluu ammattikorkeakoulupolitiikka sekä jatkuva oppiminen. Teen näiden asioiden parissa asiantuntija- ja vaikuttamistyötä.

3. Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Tulin Akavaan Suomen Tekstiili & Muodista, jossa toimin koulutuksen asiantuntijana. Ennen sitä tein pitkän uran Vihreissä, jossa toimin eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä. Vastasin erityisesti koulutuspoliittisista linjauksista. Aiemman kokemukseni takia tässä uudessa tehtävässä onkin paljon tuttua. Asioiden lisäksi toimintaympäristössä, tehtävissä, verkostoissa ja näkökulmassa on paljon samaa.

4. Mitä olet opiskellut?

Olen valtiotieteiden maisteri. Pääaineeni Helsingin yliopistossa oli sosiaalipolitiikka. Lisäksi opiskelin ympäristöpolitiikkaa, viestintää, valtio-oppia ja kansainvälisten tehtävien opintokokonaisuuden. Olen hyödyntänyt jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia omassa elämässäni ja opiskellut valmistumisen jälkeen mm. viestintää, koodaamista ja historiallisia tekstiilityötekniikoita.

5. Miten palaudut töistä?

Irrottaudun töistä perheen parissa vauhdikkaassa ruuhkavuosiarjessa. Sitä tasapainottavat joogaharrastus ja kahden kissani kanssa pötkötteleminen. Jotain ihan muuta elämääni tuo historianelävöitysharrastukseni, jonka myötä pyörin vapaa-ajalla esimerkiksi museoiden arkistoissa, linnoissa ja museoalan seminaareissa. Tälle vuodelle on tulossa jatkoa yhteistyölle yleisötyössä Kansallismuseon kanssa ja pari antoisaa ulkomaankeikkaa. Toivon, että mielenkiintoisia yhteistyökuvioita syntyy jatkossakin. Minusta on tärkeää edistää historian ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä.

  • Teksti: Terhi Walamies ja Elina Sojonen
  • Kuva: Liisa Takala