Työhyvinvoinnin pelastusoperaatio -verkkolähetys keskiviikkona 3.4.2024 kello 11–12

Järjestämme keskiviikkona 3.4. kello 11–12  työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen, jossa otamme esille työkyvyttömyyden ja sairauspoissaolojen taloudellisen merkityksen sekä ratkaisumme työhyvinvoinnin parantamiseksi.

26.3.2024

Työkyky ja työssä jaksaminen ovat miljardiluokan yhteiskunnallinen kysymys.

Hallitusohjelmassa on tavoite, että työpahoinvoinnista ja työuupumuksesta johtuvat sairauspoissaolot vähennetään puoleen viiden vuoden kuluessa. Hallitukselta kuitenkin puuttuvat työhyvinvoinnin ja työkyvyn parantamisen keinot.

Ensimmäisen sairauspäivän karenssin sijasta pitäisi keskittyä toimiin, joilla pitkäjänteisesti tuetaan ja ylläpidetään työikäisen väestön työkykyä, muuten merkittävät työllisyysvaikutukset uhkaavat jäädä saavuttamatta.

Tukemalla työkykyä ja pienentämällä työkyvyttömyysriskiä voimme pidentää työuria sekä vaikuttaa julkiseen talouteen, työllisyyteen, verokertymään ja työeläkejärjestelmän rahoitukseen. Olemme esittäneet ratkaisuja työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Järjestämme keskiviikkona 3.4. kello 11–12  työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen.

 

 

Akavan tutkija Tomi Husa esittelee tuoreimpia lukuja työkyvyttömyys- ja sairauspoissaoloista ja työmarkkinajohtaja Ville Kopra kertoo Akavan ratkaisuista työhyvinvoinnin edistämiseksi. Paneelikeskustelussa pohditaan työhyvinvoinnin edistämisen keinoja.

Paneelikeskustelussa mukana:

  • Jenni Karsio, puheenjohtaja, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia
  • Riikka Sipilä, erityisasiantuntija, Suomen Ekonomit
  • Ulla Walli, lakiasiainjohtaja, Opetusalan ammattijärjestö OAJ

Lähetyksen juontaa toimittaja Maria Nykänen.

Tervetuloa seuraamaan verkkolähetystä keskiviikkona 3.4. alkaen kello 11 tämän linkin kautta.

Tallenna keskustelu kalenteriisi tämän linkin kautta.

Lue lisää aiheesta