Kohti EU-vaaleja -verkkolähetykset 2024

Euroopan parlamentin vaalit pidetään 6.–9. kesäkuuta. Vaalien alla keskustelemme muun muassa osaamisesta, innovaatioista ja työelämästä EU-kontekstissa. Tervetuloa seuramaan EU-vaali-aiheisia tilaisuuksiamme!

14.5.2024

EU:n ilmastopolitiikan vaikutukset Suomen talouteen – Oxford Economics -raportin julkaisu tiistaina 21.5.

Ilmastonmuutos on aikamme suurimpia haasteita. Ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen vihreällä siirtymällä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia Suomen taloudelle. Tiistaina 21.5. tilaisuudessamme Oxford Economics esittelee laatimansa raportin EU:n ilmastopolitiikan vaikutuksista Suomen talouteen.

Akava Worksin tilaaman ja Oxford Economics -taloustutkimuslaitoksen laatiman raportin lisäksi keskustelemme vihreän siirtymän taloudellisista mahdollisuuksista. Tilaisuus pidetään tiistaina 21.5. kello 10–12 Original Sokos Hotel Triplassa (Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki).

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan 16.5. mennessä>>

 

Suomen Akatemian ja Akavan vaalikeskustelu 23. 5. Kuinka Euroopasta saadaan suunnannäyttäjä tutkimuksessa ja osaamisessa?

Tervetuloa osallistumaan Euroopan tutkimuksen ja koulutuksen lähivuosien näkymiä pohtivaan tilaisuuteemme ja kuulemaan, millaisin miettein Euroopan parlamenttivaaleissa ehdolla olevat suomalaiset näkevät tulevan parlamenttikauden ja sen tavoitteet. Tilaisuus järjestetään torstaina 23.5. kello 17–19 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki).

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan>>

 

Akavan vaalikeskustelusarja

Kohti EU-vaaleja: Vaalianalyysi, tiistaina 10.6. kello 10

Tervetuloa seuraamaan vaalien jälkeistä keskusteluamme verkkolähetyksen välityksellä tiistaina 10.6. kello 10. Lisäämme tietoa ja lähetyslinkin lähempänä tapahtumaa.

Kohti EU-vaaleja: Työelämä ja EU, perjantaina 3.5.

Lähetys tarjosi mielenkiintoista pohdintaa, miten EU tukee työntekijöiden liikkuvuutta, työturvallisuutta ja tasa-arvoista kohtelua työpaikoilla. Lisäksi keskustelimme siitä, miten EU-tason päätökset vaikuttavat arkeemme työpaikoilla ja miten ne voivat auttaa vastaamaan nykyajan työelämän haasteisiin. Esillä olivat myös Akavan EU-vaalitavoitteet.

Verkkolähetyksessä olivat mukana Juristiliiton työelämäasioiden päällikkö Jaana Meklin ja Jenni Heikka, joka toimii johtavana asiantuntijana työ- ja elinkeinoministeriön EU- ja kansainvälisten asioiden yksikössä. Keskustelemassa heidän kanssaan oli Akavan työmarkkinajohtaja Ville Kopra.

Katso tallenne>>

Kohti EU-vaaleja -keskustelu: Osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa, perjantaina 5.4.

Lähetyksessä keskusteltiin työvoiman liikkuvuudesta, koulutustasosta ja osaamisesta Euroopan unionissa. Näitä teemoja erityisesti Suomen näkökulmasta.

Verkkolähetyksessä olivat mukana Opetushallituksen Erasmus+ -ohjelman korkeakoulutettujen kansainvälisestä liikkuvuudesta vastaava asiantuntija Anni Kallio, EU:sta ja ESUsta, kansainvälisyydestä ja EU-vaaleista vastaava Eugenie Touma van der Meulen Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) ja Eurooppapolitiikan ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Roosa Veijola Suomen opiskelijakuntien liitosta (SAMOK). Heidän kanssaan keskustelemassa oli Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies.

Katso tallenne>>