Työ paremman työelämän puolesta jatkuu

Suomen talous kaipaa korjausta ja työmarkkinoille tarvitaan uudistuksia. Ratkaisut pitää löytää yhdessä ja toisiimme luottaen. Nyt on aika avata ovi neuvotteluille. Tästä olemme viestineet monin tavoin viime aikoina.

16.2.2024

Kannamme Akavassa huolta siitä, että maan hallitus vie uudistuksillaan meitä kohti epävarmempaa ja huonompaa työelämää. Olemme pettyneitä ja huolissamme, kun ratkaisuehdotuksemme hallituksen työelämäuudistusten tasapainottamiseksi ja vetoomuksemme neuvottelujen aloittamiseksi ovat jääneet vaille vastakaikua. Siksi olemme nostaneet esiin viestiämme yhä näkyvämmin ja kuuluvammin. Tein vastikään myös esityksen työmarkkinakriisin ratkaisemiseksi.

Yhdessä 18 liittomme kanssa toteutimme 6. helmikuuta ulosmarssin usealla paikkakunnalla. Tapahtumien ilmapiiri oli myönteinen, vaikka olimme liikkeellä vakavan asian takia. Lämpimät kiitokset akavalaisille, jotka osallistuitte sekä liittojemme ja Akavan opiskelijoiden väelle. Suora lähetyksemme tarjosi mahdollisuuden päästä mukaan tapahtumiemme tunnelmaan ja tutustumaan näkemyksiimme. Jos et päässyt mukaan, voit katsoa ohesta tallenteen.

Suomen vahva yhteistyön perinne työelämän kehittämisessä on vaalimisen arvoinen, ja siihen olemme sitoutuneet kansainvälisin sopimuksin. Tarvitsemme Suomessa kestävää kasvua, joka perustuu osaamiseen. Tarvitsemme myös suomalaisen tavan tehdä uudistuksia sopimisen kautta.

On aika rakentaa luottamusta ja yhteistyötä paremman työelämän puolesta.

 

Lue lisää aiheesta