Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kansallisgallerian sopimusneuvottelut alkoivat perjantaina – museoalan ammattilaisten työn edellytyksiä parannetaan hyvässä yhteistyössä

Kansallisgalleria aloitti sopimusneuvottelut perjantaina 7. helmikuuta.

7.2.2020

Kansallisgalleria henkilöstöä työehtosopimusneuvotteluissa edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Ammattiliitto PRO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Työnantajia edustaa Sivistystyönantajat.

JUKOn neuvottelijat ovat neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), työmarkkinalakimies Kari Eskola (Akavan Erityisalat) ja pääluottamusmies Maria Saarikoski.

– Kansallisgalleriassa töitä tehdään paljon etänä, työmatkoilla ja matkustettaessa. Pidämme tärkeänä, että paikasta riippumattomalle työlle saadaan 2020-lukua vastaavat pelisäännöt. Työntekijän omalla ajalla tapahtuva työasioissa matkustaminen tulee mielestämme korvata, Aho painottaa.

JUKOlle on myös tärkeää, että henkilöstön palkat pysyvät mukana muiden työmarkkinoiden kehityksessä. Kiky-minuutit vietiin Kansallisgalleriassa kuten julkisella sektorilla täysimääräisenä työaikoihin vuonna 2018.

– Ilmainen lisätyö tuleekin joko poistaa tai korvata, Katja Aho huomauttaa.

– Oppaiden työsuhdeasioihin on viime vuosina saada edistystä, mutta työehtosopimuksen piiriin oppaat eivät ole päässeet. Tämä on selkeä epäkohta.

Aho pitää erittäin hyvänä, että ”paikallinen yhteistyö toimii Kansallisgalleriassa loistavasti ja yhteistyön halukkuus näkyy myös neuvottelupöydässä”.

Neuvottelut jatkuvat 12. helmikuuta. Tuolloin vaihdetaan myös neuvottelutavoitteet.

Sopimusneuvotteluja voit seurata osoitteessa www.juko.fi. Seuraa myös JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue lisää aiheesta