Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kirkon sopimusneuvotteluissa avattiin yhteisiä tavoitteita

Kirkon kolmas neuvottelutapaaminen pidettiin 1. helmikuuta. Palkansaajapuoli jatkoi pääsopijajärjestöjen (JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat) yhteisten tavoitteiden tarkempaa avaamista.

2.2.2022

Esillä olivat muun muassa työaikasuojelun parantamiseen tähtäävät tavoitteet. Työaikasuojelu pitää sisällään esimerkiksi aiempaa paremman työaikasuunnittelun ja etätyön tukemisen. Palkansaajat tavoittelevat parannuksia myös leirityötä koskeviin määräyksiin sekä työajattomien hengellisen työn tekijöiden arkipyhäpykälään.

Lisäksi palkansaajat kävivät läpi perhevapaiden tasaisempaa jakautumista ja palkallista omaishoitovapaata koskevat tavoitteet.

Palkansaajien tavoitteena on luottamusmiessopimuksen muuttaminen niin, että luottamusmies voitaisiin valita myös pienimpiin työpaikkoihin. Tavoitteisiin kuuluvat myös muun muassa luottamusmieskorvauksia koskevien määräysten ja luottamusmiessuojan parantaminen.

Järjestöt esittivät tilastoryhmän koolle kutsumista perhevapaauudistukseen liittyvien mallien ja laskelmien käsittelemiseksi.

Seuraava neuvottelutapaaminen on 8. helmikuuta. Tätä ennen pyritään löytämään tilastoryhmän kokoontumisaika.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 1.2.2022.

Lue lisää aiheesta