Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kirkon sopimusneuvottelut alkoivat keskiviikkona

JUKOn sopimusten piirissä on kirkossa noin 20 000 palkansaajaa. Kirkon virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

15.1.2020

Kirkon neuvottelut virka- ja työehtosopimuksista käynnistyivät keskiviikkona 15. tammikuuta. JUKOn sopimusten piirissä on kirkossa noin 20 000 palkansaajaa.

JUKOa kirkon neuvotteluissa edustavat JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni.

Neuvottelujen aloituspäivänä osapuolet keskustelivat yleisestä työmarkkinatilanteesta ja hahmottelivat neuvottelujen organisointia.

Tapaamisessa syntyi myös neuvottelutulos, kun järjestöt sopivat uudesta ryhmähenkivakuutussopimuksesta. Seuraavaksi neuvottelutuloksen käsittelevät JUKOn kirkon neuvottelukunta ja hallitus. Vakuutuksesta tiedotetaan tarkemmin helmikuussa.

Lisäksi JUKOn neuvottelijat irtisanoivat Kirkon virka- ja työehtosopimuksen päättymään nykyisen sopimuskauden loppuun 31. maaliskuuta 2020.

Neuvottelut jatkuvat 29. tammikuuta.

JUKOn kaikkien sektorien yhteisistä neuvottelutavoitteista voit lukea täältä https://www.juko.fi/ajankohtaista/suomen-suurin-neuvottelujarjesto-juko-haluaa-irti-kiky-tunneista-tai-kunnon-korvauksen-tyoajan-pidennyksesta/

Lue lisää aiheesta