Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kunta-ala kävi järjestökohtaiset neuvottelut perjantaina

Kunta-alan pääsopijat kävivät järjestökohtaisia neuvotteluja perjantaina iltapäivällä 25. helmikuuta. Tätä ennen neuvottelutapaamisessa keskusteltiin yhteisesti työelämän kehittämisen mallista.

28.2.2022

Tyypilliseen tapaansa Kuntatyönantajat KT tunnusteli pääsopijatahojen näkemyksiä järjestöittäin. Keskustelussa olivat esillä sopimuskauden pituus, palkankorotukset ja tällä kertaa myös palkkaohjelmat.

Lisäksi aiheina olivat muut työehtomuutokset sekä kuntien ja hyvinvointialueiden uusi pääsopimus.

Uusien perhevapaamääräysten kirjaustavoista näyttää vallitsevan varsin pitkälti yhteisymmärrys, vaikka kustannuslaskennassa yhteistä säveltä ei ole vielä löytynyt.

Kunta-alan neuvottelupöydässä ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kuntatyönantajat KT.

Seuraavan kerran osapuolet kokoontuvat jo huomenna lauantaina 26. helmikuuta.

Kerromme kuntasektorin virka- ja työehtosopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 25.2.2022.

Lue lisää aiheesta