Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Palkkaohjelmat ja luottamusmiessopimukset esillä kunta-alalla keskiviikkona

Kunta-alan neuvottelijat jatkoivat edelleen pääsopijajärjestöjen palkkaohjelmatavoitteiden käsittelyä tapaamisessa keskiviikkona 23. helmikuuta.

25.2.2022

JUKOn tavoitteena on koko kunta-alaa ja hyvinvointialueita koskeva palkkaohjelma eli kuntien ja hyvinvointialueiden ansiokehitys- ja saatavuusohjelma. Ohjelman kustannusraami olisi kaikilla sopimusaloilla sama, mutta kohdennus tehtäisiin kunkin sopimusalan omista lähtökohdista käsin.

Neuvotteluosapuolet keskustelivat myös kuntien ja hyvinvointialueiden uudesta yhteisestä pääsopimuksesta. Tästä ratkaisusta tehtiin aiesopimus vuoden 2020 neuvotteluiden yhteydessä, eli aiesopimus oli osa silloista kokonaisratkaisua.

Lisäksi keskiviikon neuvotteluissa oli esillä, sovitaanko hyvinvointialueille jo nyt oma luottamusmiessopimus.

Kunta-alan neuvottelupöydässä ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kuntatyönantajat KT.

Seuraavan kerran osapuolet kokoontuvat yhteisesti perjantaina 25. helmikuuta.

Kerromme kuntasektorin virka- ja työehtosopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 23.2.2022.

Lue lisää aiheesta