Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Sopimusalakohtaiset ryhmät kokoontuivat kunta-alan neuvotteluissa – pieniä yksityiskohtia saatu sovittua

Kunta-alan osapuolet jatkoivat neuvotteluja sovittelulautakunnan toimeksiannon mukaisesti 23. huhtikuuta.

25.4.2022

Lauantaina kokoontuivat sopimusalakohtaiset neuvotteluryhmät, eli käsittelyssä olivat Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES), Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) sekä Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS).

Työryhmät kartoittivat, missä tekstikysymyksissä osapuolet ovat vielä erimielisiä. Muutamia yksityiskohtia on saatu myös sovittua, eli joissakin pienissä asioissa on saavutettu lisää yksimielisyyttä.

Sovittelulautakunta on pyytänyt ryhmiltä raportit neuvotteluista lauantaihin kello 21:een mennessä, ja lautakunta kokoontuu sunnuntaina päättämään, miten prosessi jatkuu.

Neuvottelut tammikuusta lähtien

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE (Super ja Tehy) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat neuvotelleet uusista virka- ja työehtosopimuksista tammikuusta lähtien.

Työministeri Tuula Haatainen asetti sovittelulautakunnan kunta-alan työriitojen ratkaisemiseksi 8. huhtikuuta. Lautakunnan puheenjohtajana toimii työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

#neuvotellen2022 Twitterissä ja Facebookissa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kerromme kuntasektorin sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 23.4.2022.

Lue lisää aiheesta