Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:Kansallisgallerialle uusi työehtosopimus – kiky-tunnit poistuvat, palkankorotukset yleisen linjan mukaisia

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus on hyväksynyt Kansallisgallerian uuden työehtosopimuksen ajalle 1.2.2020–31.3.2022.

3.4.2020

Palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaisia ja palkat nousevat sopimuskaudella 3,2 prosenttia. Tänä vuonna yleiskorotus nostaa palkkoja 1,2 prosenttia. Ensi vuonna yleiskorotus on 1,2 prosenttia, lisäksi maksetaan 0,8 prosentin paikallinen erä.

Kiky-tunnit poistuvat syyskuun alussa.

JUKOn neuvottelupäällikön Katja Ahon mukaan haastavista olosuhteista ja Kansallisgallerian yt-neuvotteluista huolimatta neuvottelut työehdoista sujuivat hyvässä hengessä.

Sopimuksen soveltamisalalla työskentelee yhteensä 280 palkansaajaa. Sopimusneuvottelujen rinnalla Kansallisgalleriassa on käyty sen kaikkia työntekijöitä koskevia yt-neuvotteluja, joiden on määrä kestää vuoden 2020 loppuun.

Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon työehdoista löytyi yhteinen näkemys viime viikon perjantaina.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta akavalaista korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Seuraa työmarkkinaneuvotteluja Twitter @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue lisää aiheesta