Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn Maria Löfgren: Virkamiesten sairauspoissaolojen joustavoittaminen oikea päätös, koronavirukseen varaudutaan myös työmarkkinapöydissä

Valtion akavalaisia virkamiehiä työmarkkinaneuvotteluissa edustavan JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren kiittää valtioneuvoston tämänpäiväistä päätöstä joustavoittaa sairauspoissaoloja määräajaksi koronaviruksen takia.

12.3.2020

– Valtiovarainministeriön ohjeistus sekä siihen liittyvä päätös joustavuudesta on nyt tarpeen. Olemme myös kehottaneet luottamusmiehiämme muistuttamaan työpaikoilla, että virastojen tulee noudattaa ohjeita, jotka lisäävät virkamiesten oikeutta poissaoloon koronavirus- ja flunssatartunnan aikana.

Koronan vaikutuksia kevään työmarkkinaneuvotteluihin on Löfgrenin mukaan vielä mahdotonta ennustaa.

– Valmistaudumme kaikkiin vaihtoehtoihin niin neuvottelujen etenemisen kuin neuvottelijoittemme terveyden osalta. Korona vaikuttaa koko yhteiskuntaan ja sen kivijalkana olevaan julkiseen sektoriin. Haluamme osaltamme huolehtia yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta.

JUKO on tänään lähettänyt valtion sektorin luottamusmiehilleen VM:n ohjeet ja kehotuksen noudattaa niitä.

Työehtosopimuksillaan JUKO edustaa 200 000:ta julkisalojen ja vahvasti julkisrahoitteisten alojen korkeakoulutettua. Valtiolla järjestö on palkansaajien suurin neuvottelija.

Neuvottelujärjestöistä vain JUKO sopii työsuhde-ehdoista koko julkisella sektorilla eli kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella. Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Lue myös JUKO suosittaa varautumaan koronaviruksen mahdolliseen leviämiseen

Lue lisää aiheesta