Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKO: Avainta-alojen uusi työehtosopimus on hyväksytty – kiky-tunnit poistuvat, palkankorotukset yleisen linjan mukaisia

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus hyväksyi torstaina Avaintyönantajat Avaintan uuden työehtosopimuksen ajalle 1.4.2020–28.2.2022.

29.5.2020

Vajaan kahden vuoden mittaisen sopimuksen palkankorotukset noudattavat yleistä linjaa.

– Neuvotteluja käytiin pitkään ja keskustellen. Osapuolien kipupisteet ja kynnyskysymykset selkiytyivät ja pääsimme lopulta neuvottelutulokseen, joka poikkeuksellisissa olosuhteissa on toki kompromissi, JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm toteaa.

Elokuun alusta palkat nousevat 26 euroa tai vähintään 1, 22 prosenttia. Ensi vuoden huhtikuussa maksuun tulee prosentin yleiskorotus ja 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä.

Kiky-tunnit poistuvat 17. elokuuta. Tuolloin myös viikkotyötuntimäärät palautuvat 30 minuuttia lyhyemmiksi.

Säännöllisen työnantaja lisäksi työnantaja voi tarjota 6 tuntia lisätyötä ja osoittaa 6 tuntia osaamisen kehittämiseen. 1.9.–31.12.2020 lisätyötunteja voi tarjota 3+3 tuntia. Luottamusmies ja työnantaja voivat sopia lisätuntien jakautumisesta myös toisin.

Koulutukseen käytetty aika luetaan työajaksi, kun se on työnantajan määräämää. Myös matkakustannusten korvaukset maksetaan jatkossa työnantajan määräämästä työmatkasta.

Avaintan työehtosopimus koskee kuntia lähellä olevissa yhtiöissä noin 45 000:ta palkansaajaa.

Neuvottelut sopimuksesta alkoivat tammikuun lopulla. Avainta-työehtosopimuksesta neuvottelevat JUKO, OAJ, KTN sekä Jyty ja JHL ja työnantajien Avainta.

JUKOa neuvotteluissa edustivat neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat Avaintes-neuvotteluissa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta akavalaista korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla.

Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Seuraa www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätiedot
JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm, 044 335 0636
minna.holm@juko.fi / Twitter @MinnaHolm

Lue lisää aiheesta