Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia: Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on päättynyt – työtaistelut mahdollisia

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus on päättynyt lauantaina 30. huhtikuuta.

2.5.2022

Ala siirtyy sopimuksettomaan tilaan, jossa työtaistelut ovat mahdollisia, ja tilanteen pitkittyessä jopa todennäköisiä. Neuvotteluita käydään tiiviisti sopimuksen syntymiseksi.

– Mainittavaa lähentymistä työnantajan kanssa ei ole tapahtunut kevään aikana. Valitettavasti osapuolten näkemykset ovat edelleen kaukana toisistaan, Talentian neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa sanoo.

Talentia neuvottelee itse yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusehdoista. Työnantajapuolena neuvotteluissa on Hyvinvointiala HALI.

Uuden sopimuksen syntymiseen asti on voimassa niin kutsuttu sopimusten jälkivaikutus, jossa sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä.

Tavoitteena palkkaohjelma

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla palkat ovat jopa julkista sektoria alhaisemmat. Talentia katsoo, että sosiaalialan korkeakoulutettujen palkkaongelmat saadaan kuntoon vain monivuotisella palkkaohjelmalla. Lisäksi neuvotteluissa tavoitellaan korvausta matka-ajoista sekä joustavampaa ruokailua. Sopimuksessa tulee myös ottaa huomioon työaikakysymykset sekä tuleva perhevapaauudistus.

Lisätiedot:
Neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa, paula.kangasmaa@talentia.fi, puh. 09 3158 6040

Lue lisää aiheesta