Lapset mukaan töihin -päivää vietetään 24. marraskuuta

Lapset mukaan töihin -päivää vietetään on 24. marraskuuta. Silloin on lasten vuoro tutustua työpaikkoihin. Teemapäivää vietetään valtakunnallisesti lapsen oikeuksien viikolla.

24.11.2023

Lasten on hyvä tietää, missä aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on.  Lapset mukaan töihin -päivän tavoitteena on tukea työelämän perhemyönteisyyttä.  Toivomme, että lasten näkyminen työpaikoilla teemapäivänä helpottaa keskustelua työelämän ja perhe-elämän yhteensovittamisesta vuoden muinakin päivinä.

Teemapäivän vietto onnistuu useimmilla työpaikoilla, kun päivän ohjelman suunnitteluun käytetään hieman aikaa ja luovuutta. Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää. Sen aluksi voidaan käydä läpi yhteiset pelisäännöt, miten työpaikoilla käyttäydytään. Päivän ohjelmassa voi olla esittelytilaisuus, tutustumiskierroksia tai työpaikan toimialaan liittyvää ohjelmaa. Esimerkiksi lasten tekemät kokousmuistiinpanot voivat tuoda tuoreita oivalluksia.

Jos lapsen vanhemmilla ei ole työtä, myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan työpaikalleen. Niille lapsille, joiden vanhempien ei ole mahdollista ottaa lapsia mukaan töihin, voitaisiin kouluissa ja päiväkodeissa järjestää muuta lapsen oikeuksiin liittyvää ohjelmaa tai työelämävierailuja.

Kymmenenvuotias Eemil haastatteli Akavan toimistolla puheenjohtajaamme Maria Löfgreniä Lapset mukaan töihin -päivänä.

Päivän tunnisteena somessa on #LapsetMukaanTöihin2023.

Lue lisää aiheesta