Tervetuloa taloon Paula, Ulla ja Päivi!

Akavan toimistoon on tullut keväällä uusia osaajia: assistentit Paula Jääskeläinen ja Ulla Perämäki hyppäsivät remmiin helmikuussa ja tutkija Päivi Kankaanranta toukokuun alussa. Paula, Ulla ja Päivi haastattelivat toinen toistaan ja kertoivat, miten työ Akavassa on alkanut.

28.5.2019

Assistentti Paula Jääskeläinen

Paula työskenteli aiemmin sosiaali- ja terveysalan asiantuntijajärjestö Väestöliitossa. Koulutukseltaan Paula on tradenomi, HSO sekä filosofian maisteri, pääaineena saksan kieli.

Päivi kysyy: Mitä tulit tekemään Akavaan?

Tulin tänne assistentiksi viestintätiimiin ja järjestäytymisen edistämisen tiimiin. Työnkuvani on monipuolinen aina laskujen tiliöinnistä taittohommiin ja Akavan opiskelijoiden tilaisuuksien järjestämisestä uutiskirjeeseen.

Mistä asioista pidät työssäsi ja Akavan työyhteisössä?

Pidän erityisesti työn monipuolisuudesta ja siitä, että viestinnässä tietää koko ajan, mitä talossa tapahtuu. Olen viihtynyt talossa erinomaisesti. Työtoverit ovat ottaneet ilomielin vastaan ja neuvoneet tyhmissäkin kysymyksissä.

Paljasta jokin erityistaitosi, kenties vähemmän tunnettu.

Yksi erityistaidoistani on kakkujen tekeminen. Joskus tulee tuntitolkulla väkerrettyä kakun päälle kukkasia ja muita koristeita sokerimassasta. Pidän siitä, kuinka kakun teossa täytyy askel askeleelta noudattaa suunnitelmaa, jotta kakku valmistuu mieleiseksi.

 

Assistentti Ulla Perämäki

Ulla aloitti helmikuussa Sini Asikaisen perhevapaasijaisena ja on koulutukseltaan sairaanhoitaja sekä sisustusassistentti.

Paula kysyy: Miten olet viihtynyt Akavassa?

Akava on työpaikka, jonne solahtaa hyvin. Olen aiemmin ollut töissä eräässä Akavan jäsenjärjestössä ja tunsin suurimman osan porukasta jo entuudestaan, mistä on ollut etua. Nautin suunnattomasti työstäni Akavassa.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Vastuulleni kuuluvat toimiston arjen käytännön asioita sekä hallinnollisia tehtäviä, kuten postit ja taloushallinnon auttaminen esimerkiksi laskukierrossa. Omana projektina oli uuden kahvikoneen hankinta, josta toimiston väki on parin viimeisen viikon aikana päässyt nauttimaan. Lisäksi olen ollut järjestötoiminnassa muun muassa syksyn messujen suunnitteluissa mukana.

Kesä saapuu pian, mitä sinun kesääsi kuuluu?

Kesääni kuuluu mökki Muuramessa, jossa tykkään touhuta, tehdä remppaa, kuoputtaa maata ja tehdä pihahommia. Päijänteen ranta on kuulunut kesiini lapsesta lähtien, siellä rentoudun. Mökille kokoontuu koko suku ja tykkään tehdä kaikille ruokaa.

 

Tutkija Päivi Kankaanranta

Päivi on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti, pääaineena taloustiede. Sivuaineina Päivi on lukenut tilastotiedettä, rahoitusta ja liiketaloustiedettä.

Ulla kysyy: Mistä tulit tänne Akavaan?

Tulin tänne akateemisesta maailmasta, Turun yliopistosta. Työskentelin yliopistossa opetus- ja tutkimustehtävissä 5,5 vuotta ja pendelöin bussilla Helsingin ja Turun väliä.

Mitä tulit tekemään?

Olen tutkijana Akava Worksissa, jossa vastataan niin sisäiseen kuin ulkoiseen tiedontarpeeseen. Tarkoituksena on tuottaa tutkittua tietoa asiantuntijoille heidän työnsä tueksi. Lisäksi työnkuvaani kuuluu tehdä selvityksiä ja katsauksia Akavan ja Akava Worksin käyttöön.

Pystytkö pitämään työn ja vapaa-ajan erossa?

Se on asia, jota pitää vielä opetella. Aiemmassa työssä työmatka vei päivästä paljon aikaa, jolloin aikaa jäi vain liikunnalle ja lukemiseen. Niitä kun voi harrastaa ilman tarkempia aikatauluja. Tämän uuden työn mukana voisi tulla uusia avauksia, uusia harrastusmahdollisuuksia.

Teksti: Paula Jääskeläinen
Kuva: Ritva Siikamäki

Lue lisää aiheesta