Tiedotteet ja uutiset

Tältä sivulta löydät Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akavan opiskelijajäsenmäärä kasvoi

Akavan liittojen opiskelijajäsenmäärä kasvoi 1 634 uudella jäsenellä. Akavassa opiskelijajäseniä on 117 482, mikä on 19 prosenttia Akavan kokonaisjäsenmäärästä. Akavan 36 jäsenliitossa on yhteensä 608 290 jäsentä. Vähennystä kokonaisjäsenmäärässä edellisvuoteen verrattuna oli 949 jäsentä.

Lue lisää »

Akava: Tavoitteena kannustavampi työn ja osaamisen verotus

Suomen työllisyysaste pitää saada nostettua vähintään 75 prosenttiin. Korkea työllisyys ja vahva talouskasvu ovat ratkaisevia hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen rahoittamiselle. Akava katsoo, että työllisyyden nousua tukemaan tarvitaan tulevaisuutta painottava vero-ohjelma, joka siirtää painopistettä työn verottamisesta kulutuksen ja haittojen verotukseen.

Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Ylemmät Toimihenkilöt YTN: Rahoitusalalle työehtosopimus

Palkankorotukset noudattavat ns. yleistä linjaa. Vuonna 2020 palkkoja korotetaan 1.5.2020 lukien 1,2 prosentin suuruisella yleiskorotuksella. Toinen korotus 1.5.2021 maksetaan 1,65 prosentin suuruisella palkkakeskusteluerällä sekä 0,45 prosentin suuruisella yleiskorotuksella. Palkkakeskusteluerän ajankohdasta on mahdollista sopia paikallisesti toisin. Uuden työehtosopimuksen myötä kilpailukykysopimuksen mukaiset palkattomat kiky-tunnit korvataan kokonaisuudessaan osaamisen kehittämiseen käytettävillä palkallisilla tunneilla. Jatkossa

Lue lisää »

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Kunta-alan neuvottelijat pyytävät sovittelua

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, että kuntaneuvotteluihin tarvitaan valtakunnansovittelijan apua. – Omin voimin ratkaisua ei syntynyt. Katsomme nyt eteenpäin ja sovimme, että pyydämme avuksi sovittelijan. Ulkopuolista apua tarvitaan kaikkiin sopimuspöytiin. JUKO sopii kunnissa opettajien, teknisen henkilöstön, lääkärien ja kuntien yleistä sopimuksesta. Osapuolet totesivat tänään iltapäivällä, ettei tulokseen ole päästy.

Lue lisää »

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY: Luotsaus jatkuu myös pandemiatilanteessa

Tarkalla ohjeistuksella ja varotoimenpiteillä pyritään varmistamaan, että luotseja on saatavilla koko koronavirusepidemian ajan. Näin voidaan luotsauksen osalta varmistaa tärkeät merikuljetukset, ulkomaankaupan sujuvuus ja laivojen turvallinen liikkuminen merialueillamme. Finnpilot aloitti koronatilanteeseen varautumisen hyvissä ajoin jo tammikuussa yhteistyössä työterveyshuollon kanssa. Tartuntatilanne kuitenkin eteni nopeasti koskettamaan koko Eurooppaa ja myös Finnpilotin toimintaa. Tilanteeseen

Lue lisää »

Yhteenvedot Akavan hallituksen kokouksista